logo

Profiel

Achtergrond

Vic Hartog is schermleraar (sport en toneel) en gevechtsregisseur. Hij is een gediplomeerd maître d'armes (met een brede achtergrond en vele jaren ervaring. Hij geeft les in de schermsport aan recreatiesporters en wedstrijdsporters van alle leeftijden en heeft clinics en workshops verzorgd voor beginners en gevorderden.

Zijn opleiding in het toneelschermen bij de ADFD heeft hij aangevuld met workshops in diverse landen.

Hij combineert een gedegen vakdidactiek met een grondige kennis van schermtechnieken van 1300 tot heden. In samenwerking met regisseurs heeft hij gevechten in scène gezet voor uiteenlopende theaterstukken: toneel, ballet, musical, opera en operette.

Zijn kracht ligt in een flexibele, motiverende aanpak, waarbij plezier in het leren en oefenen voorop staat. De veiligheid van de schermers is uiteraard essentieel. Vic is maître bij schermverening En Garde in Eindhoven en bij Porthos in Veghel.

Lid van

  • KNAS Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond
  • NAS Nederlandse Academie van Schermleraren

De naam Scandaglio

Het Italiaanse woord Scandaglio betekent peilen, poolshoogte nemen. In oudere schermhandleidingen wordt de term gebruikt voor het tikken op de kling van de tegenstander om te ontdekken of het wapen licht dan wel stevig wordt vastgehouden.

Bedrijfsgegevens

Scandaglio is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel voor Brabant onder nummer 52525236.

Contact

Vic Hartog
Grensheuvel 14
5685 AG  Best
tel.: +31 (0)499 – 377812
e-mail: Vic@scandaglio.nl