logo

Reünie op Kasteel Heeze

workshop Op de Open Kastelendag 25 mei 2015 organiseert Scandaglio op Kasteel Heeze een "reünie" van de workshops van 4 en 5 oktober.
Het kasteel opent de poort voor het publiek van 11.00 tot 16.00 uur, dus de deelnemers aan de reünie worden rond 10.30 uur verwacht.
Onze gastheer zorgt voor lunch en drinken.

We schermen op de grote binnenplaats van het kasteel, op een gazon. Daar wordt ook een loper uitgerold voor de sportschermers, inclusief een Favero voor de lampjes en piepjes. Op tweede pinksterdag is het meestal mooi weer. Bij regen kunnen we naar binnen, maar daar is wel veel minder ruimte. We krijgen ook één ruimte om ons te verkleden en spullen op te slaan.

Kom - als je kunt - in je mooiste 17e- of 18e-eeuwse kleding. Voor wie geen eigen wapen heeft liggen wat rapieren, dolken, hofdegens en floretten klaar. Toneelschermers die ook nog een partijtje willen trekken mogen hun schermuitrusting meebrengen.

angelo Het is geen workshop, maar een reünie, een gezellig samenzijn om samen wat escrime artistique te bedrijven en bijvoorbeeld de technieken van Kristoffer nog eens te oefenen. Er wordt geen les gegeven, al is Vic de hele dag aanwezig om te assisteren met de techniek. Het is leuk als in de loop van de dag mooie gevechten worden opgebouwd. Voor wie wat inspiratie nodig heeft staan hier een stuk of wat choreografieën. Nog meer inspiratie vind je op YouTube. Volg de links onder "mooie gevechten".